A co já posluchám za muziku?

Poslední dobou (možná trochu více poslední) se na blozích roztrhl pytel s články o tom, co kdo poslouchá za hudbu. Ať už jde o Pixyho, Arthura Denta, nebo White Doga.

Můj seznam by obsahoval spoustu autorů oblíbených človíčky uvedenými výše. Ale, protože, stejně tak, jak píše Arthur, je můj hudební vkus těžko zařadtelný, vyjmenuju spíš to, co se mi nelíbí, nebo to, co nesnáším.

Nemám rád všechno od disca výš. Všechny ty techna, trance, elektronika mi rve uši. Mám rád rock i metal, ale končím u Iron Maiden, možná Nightwish. Nic tvrdšího nemusím, ni Pantheru, ni Dimmu Borgir. Nemám rád českou dechovku, narozdíl od dechovky balkánské (ale můžu lidovky i sprostonárodní písně, to jo). A nakonec – většina popu je pro mne dost plytká, nemám rádsnáším chlapecké kapely podobné Luneticům, Back Street Boys ap. A taky nemám rád punk (snad jsem ten styl odhad' dobře) kapel typu Blink 182 nebo Greenday.

A co mám opravdu rád? Hm…, Traband, Jarret, Oldfielda, Kiss, Iron Maiden, jazzové standardy, Norah Jones a spoustu, velkou spoustu dalších.

Musique

Komentáře

xomax

4. 11. 2004, 22.58

Zrovna dneska jsme se ségrou projížděli mou diskografii a objevili všemožné poklady… Třeba takový ty disco písničky začátku 90. let, kdy jsme na ně trsali na táborech…

Jakej je tvůj postoj k hip-hopu, raggé a tak??


Finwe

4. 11. 2004, 23.00

U hip-hopu jsem skončil u Indy a Wich a reggae moc nevyhledávám…


xomax

4. 11. 2004, 23.05

Já jsem asi před půl rokem objevil styl, kterýmu říkám sranda hipec… Zařadil bych do něj Black Eyed Peas a Outkast… A celkem se mi to líbí, protože já nemám rád ten hip-hop, kdy nějakej strašně velkej „drsoň“ (bacha na to slovo) máchá pazourama a kolem krku se mu točí 50 zlatejch řetězů s jeho monogrami…

BTW: Indyho a Wiche moc nemusím, to si radši pustím Cocote Minute… (i když, ty jsou trochu řízlý jinými styly…)


Káťa

24. 11. 2004, 19.43

Matěji a co O-Zone???:)))


Finwe

24. 11. 2004, 23.09

Jen v Ponte nebo na Kletru…


masííí

19. 7. 2005, 23.47

miluji hip hop


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.