Corele, corele

Někdy mě vrtochy programátorů přímo fascinují.

Hraju si takhle s fotkama, fotokrámem (pro nezasvěcené Photoshop) – konkrétně filtrem vystřižení. Říkám si, to by mohlo jít natrasovat. Spustím Corel Trace, natrasuju, všechno v pohodě. Chci uložit výsledek trasování a narážím na odvěký problém – proč Corel Trace neumí uložit výsldek trasování jako *.cdr, když už umí konkurenční *.ai (se kterým jsem se nikdy nesžil, proto používám Corel)? To mi fakt hlava nebere.

Dobře, uložím jako CMX a posléze do Drawu importuju. Jsem pokročilý uživatel a trochu se vyznám. Ale co udělá UB, když v nabídce neobjeví důvěrně známou příponu .cdr? Být jím, asi bych se na to všecko vykašlal. Ale proč se na takovou věc vykašlali programátoři Corelu, bych fakt rád věděl.

Computer$

Komentáře

Andrew

31. 7. 2004, 10.11

Tááák, Andrewova snaha napsat něco smysluplného ke všem příspěvkům pokračuje :-)

Filosofii Corelu bych viděl asi tak, že ten trasovanej výplod Corel Trace nemá být finální výsledek (přeci jen to chce drobné úpravy), a proto to lze uložit jenom do jakéhosi meziformátu pro přenos mezi jednotlivými aplikacemi balíku. Předpokládá se zřejmě, že si to naimportuješ a doděláš si to tak, aby to bylo přesně podle tvých představ.
(IMHO) chápu, o co Corelu jde, nicméně s tím BFU máš pravdu.

To je asi jako u páně Steinbergova Wavelabu – když jsme potřebovali zhnusit zvuk (tzn. dát mu malý bitrate – ty víš, na co jsme to chtěli :-) ). Když totiž dáš normálně uložit jako a zvolíš formát MP3, všechno si tam nastavíš a… ono ho*no, uloží to jako wave. A MP3ku z něj dostaneš jedině přes export->mp3 (nebo tak nějak).

Zkrátka programátor by to neměl programovat tak, jak to jemu vyhovuje, ale tak, aby to i BFU zvládnul… I když mezi námi, kolikrát se BFU dostane do styku s Corelem, natož pak s Wavelabem…


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.