Designový počin loňského roku

Po nedělním, či jinak svátečním obědě otvíráme v rodinném kruhu dvě až tři lahve Plzně. Tyto lahve bych si dovolil zcela bez výčitek ironicky označit jako designový počin (kdo chce, tak „‚designový počin‘“) roku 2006.

Jestli jste měli to štěstí a novou lahev Plzně viděli jen na plakátech, buďte rádi. Tam změna vzhledu lahve působí přesně tak, jak je myšlena. Až jsem si říkal, jak oni to dělají, že mají vrch lahve tak krásně zarovnaný. Jestli třeba nevymysleli nějaký nový patent otevírání lahví. Ne.

Jak skutečně vypadá nová Plzeň Papír. Rovný vrch lahve tvoří papír, který je pod úrovní zátky lehce perforovaný. Ano, lehce, tudíž nejde jednoduše odtrhnout (buď ho neodtrhnete celý a musíte trhat povícekrát nebo odtrhnete víc, než kam sahá perforace). Na to, že se papír odtrhne při použití otvíráku, zapomeňte. Buď budete lít pivo ven z lahve přes zbytky zlatavé celulózy, nebo prostě použijete ruce a papír odstraníte manuálně.

Za tuhle změnu opravdu nedík.

Lehké metafyzično

Komentáře

BoB

8. 5. 2007, 18.31

Zrovna minulý víkend se mi kamarádi s lahví Budvaru v ruce (ten stále používá klasický zatavý alobal kolem zátky) smáli, jak ta moje Plzeň vypadá „pěkně“ hnusně… :o(


Finwe

6. 6. 2007, 20.25

Poslední dobou jsem začal pozorovat, že se Plzeň vrací ke starému dobrému staniolu…


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.