Film The Hobbit bude, bez Petera Jacksona

Podle dopisu Petera Jacksona, adresovaného fanouškům při webu TheOneRing.net, se s režisérem trilogie Pána Prstenů a nového King Konga při tvorbě filmu Hobit nepočítá.

V dopise Peter píše, že New Line Cinema z počátku počítala s tím, že Hobita bude tvořit on, spolu s Fran Walsh, jednou ze scénáristek Pána Prstenů. Mezi <acronym title=„New Line Cinema“>NLC</a­cronym> a Jacksonovou společností Wingnut Films, která Pána Prstenů produkovala, ale zatím začal soudní spor ohledně příjmů z filmu Společenstvo prstenu a nekalých účetních praktik New Line Cinema.

Peter Jackson spolu s Fran Walsh oznámili, že nebudou pokračovat v práci na tolkienovských tématech, dokud se soudní záležitosti nevyřeší. NLC na to zareagovala tím, že pokud to P. J. a F. W. chtějí, musejí nejprve začít na Hobitovi pracovat – Peter napsal: Nemůžete mít vztah s filmovým studiem, které vyrábí nákladný film a vyrovnávat se se všemi tlaky a zodpovědností, které z vaší práce vycházejí, pokud mezi vámi existuje nedořešený soudní spor.

Do hry je zapletena ještě společnost <acronym title=„Metro Goldwin Mayer“>MGM</a­cronym>, která vlastní část filmových práv na Hobita a s Peterem i Fran při tvorbě filmu počítala. Navíc bylo řečeno, že MGM vlastní práva nejen na Hobita, ale také na další film z prostředí Středozemě, který by zobrazoval události, předcházející Pánu Prstenů – patrně zejména z příběhů Silmarillionu. Nicméně Wingnut films dostaly zprávu (od viceprezidenta New Line, Michaela Lynne), že dokud nezačnou Peter a Fran na Hobitovi pracovat, žádný pokrok v soudní síni nemají čekat.

Peter v dopise dál píše, že pokud by na filmu opravdu měli spolupracovat, muselo by to být z lásky, ne z donucení (byť s příslibem zdárného ukončení soudů). Netrvalo dlouho a Wingnut obdržely další telefonát z New Line – prý již si pro film The Hobbit našli někoho jiného, tudíž Peter ani Fran se spoluprací počítat nemají.

Nechám se, doufám příjemně, překvapit.

Lehké metafyzično

Komentáře

Dee

18. 7. 2007, 9.07

Jo, já taky doufám, že to bude příjemné překvapení, už proto, že k téhle změně režisérů jsem dost nedůvěřivá… A jestli tam neobsadí starého Gandalfa-McKellena, už to zkrátka nebude takové.. (ale raději to zkritizuji až po tom, co film uvidím)


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.