Furt tě na ICQ vidim offline

Slýcháte tuhle větu v poslední době od ostatních často? Nebo jim ji říkáte? A používáte alternativního klienta. Řešení je jednoduché.

AOL, společnost, která ICQ provozuje, odřízla část klientů, a bůhvíjak u toho hrabala do protokolu – jisté je jedno – někteří uživatelé od jisté chvíle nevidí v contact listu ty, u kterých nemají autorizaci.

Sám jsem dnes poslal 4 autorizace offline-se-tvářícím kontaktům, z nich 3 se mi posléze (jakmile mě autorizovali), objevili online. Stejně tak jsem vybraným kontaktům zpětně autorizaci doplnil.

Rada je tedy jednoduchá – chcete-li mít jistotu, že vás Vaše protějšky uvidí, zajistěte si obousměrnou autorizaci. Pomůže to, alespoň prozatím – než si AOL vymyslí další klacek pod nohy a my budeme zas o krok blíž Jabberu, MSN a ostatním protokolům s méně nacistickým režimem.

Za upozornění o nutnosti autorizace dík Andrewovi.

Computer$

Komentáře

onzi

4. 12. 2007, 18.00

ja nvm, ale myslel sem, ze pokud nemam nekoho autorizovaneho, tak ho ani nemuzu mit v kontaktlistu..?


Finwe

4. 12. 2007, 19.17

#1 – onzi Při použití neoficiálního klienta (třeba qip nebo Miranda) to jde.


Loony

6. 12. 2007, 21.18

Mne by zajimalo, co lidi u ICQ drzi. U sebe to vim – par pratel, ktery jsem jeste na Jabber neuhnal. Ale i tak jsem hlavne na Jabberu. Kdyby se vsichni naraz dohodli a presli na Jabber, budem vsichni spokojenejsi :-)!


Michal

29. 12. 2007, 16.51

ICQ je poslední dobou strašně na pytel :-( asi taky budu muset přejít na něco jiného.


Michal

29. 12. 2007, 16.52

ICQ je poslední dobou strašně na pytel :-( asi taky budu muset přejít na něco jiného.


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.