Je to tady a není o tom pochyb!

Poté, co jsem se předevčírem probudil, mi v pokoji připadalo něco divného.

Chvíli jsem přemýšlel, a pak mi to došlo: zpívají ptáci! Vyšel jsem ven a zjistil, že i sněhu podstatně ubylo. Můžeme se tedy těšit na radosti s jarem spojené.

Především to bude kličkování. Je divné, že jsem si toho všiml až teď, snad za to může to množství sněhu, ale je až neuvěřitelné, kolik se pod ním těch psích výkalů schovává. Totéž platí pro odpadky, ale šlápnout na konzervu nebo obal od čehosi není tak nepříjemné, jako šlápnout do toho.

Po ulicích teče voda. Hlavně vedle stadionu na Letce, kde se za dva dny vytvořila umělá řeka a Bůhvíproč si udělala koryto přes celý chodník, kudy chodíme do školy. Nisa jakbysmet, rozvodněná víc, než jsem jí kdy viděl.

Po silnicích se válí mraky písku a štěrku z posypu, odpadky, hnusný černý sníh. Pár jarních dešťů to ještě chtít bude.

Chtěl jsem původně napsat, jak je fajn, že je tu jaro. Nevím proč, ale moje povídání o jaru se vždycky nějak zvrtne, jak si můžete přečíst třeba v mém asi dva roky starém fejetonu (pdf).

Výkřik do tmy, Lehké metafyzično

Komentáře

Káťa

18. 3. 2005, 20.58

Já nevim, jak vy, ale já mám z toho, že konečně padá z nebe něco jinýho než sníh, obrovskou radost… I když za pár dní budu tvrdit něco jinýho, teď říkám, že mám moc ráda tyhle jarní deště, kterými se čistí města…

Dneska jsme s Benie chodily v dešti hodinu po Žitavě, jen tak, bez deštníků, a bylo nám (nebo aspoň mě:) děsně fajn. Ani za nic bych tuhle procházku nevyměnila za sezení v nějaký kavárně, kam se odebrala část naší třídy… Člověku se tak nádherně pročistí hlava a najednou mu přijde, že celej svět je i v tom zamračenym počasí veselejší, lidi usměvavější a tak vůbec. Že všechny problémy jednou zmizí a zase bude líp… A to mě na jaru fascinuje. Zima je nádherná, ale ke konci mám vždycky pocit, že se hroutim kamsi dolů, pocit, že se z toho v životě nevyhrabu, nevzpamatuju… A pak vykoukne první jarní paprsek a mě se zdá všecko o moc krásnější… Mám moc ráda jaro…


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.