Kam s nimi? (se studenty)

Několikrát ve školním roce nastane chvíle, kdy je třeba „odstranit“ převážnou část studentů z budovy – píše se test (jako např dnes CERMAT), přestavují se záchody, je po vysvědčení ap. Vedení škol se pak uchylují k „výchovným“ koncertům, divadelním představením, nebo návštěvám kina.

Dokud se chodí do kina na Želary, do divadla na Racka nebo na Wernische, je všechno v pořádku. Ale občas se dramaturgie těchto akcí úplně nevyvede.

Příklad: pondělí, vysvědčení. Poté odchod do PKO na jakýsi Janis Joplin Revival. Stání („Nebudou tam židličky, takže tam budete prej nějak poskakovat“), bundy zamčený v šatně (to aby studenti neodcházeli dřív) a zpěvačka neuměle poučovala o drogách (ti, kteří by to potřebovali – prima, hráli v přísálí karty. s tím ovšem pedagogický dozor nic nedělal).

Příklad 2: Úterý, testy CERMAT. Většina školy odešla do kina. Ale na co? Film Trója mi nepřijde vhodný pro studenty gymnázia, tedy jako školní akce. Jednak nepoučí ani o Ílias, protože s ní (podle recenzí) má společná jen jména hlavních hrdinů a taky její zpracování je IMHO moc Holywood. To už jsem si radši místo skoro tří hodin slintání nad Bradem Pittem napsal ty maturity na nečisto a myslím, že se mi to i povedlo.

Lehké metafyzično

Komentáře

Rishak

1. 2. 2005, 22.30

Jen se nepřeceňuj ,třeba to zrovna nevyšlo:-)(i když asi jó, bylo to fakt primitiv, akorát čeština by se neměla jmenovat čeština, ale třeba"funkční gramostnost"nebo „čtení“).Zejtra nás čeká matika, jestli to bude jako to s Cumfen, tak pohoda.Stejně mohli na to pondělí pozvat třeba Iron Maiden revival-to by byl nářez


Finwe

2. 2. 2005, 10.19

To je právě ten problém. NIKDY nenajdeš takovou hudbu, která by se líbila všem. Proto to pak většinu nebaví a hrajou v přísálí karty. Bylo by tu řešení. Najít hudbu, která se nebude líbit nikomu…;)


Loony

2. 2. 2005, 22.36

Tak to našinec měl jen zkrouhlý vyučování, pokud vůbec něco… asi chtěj, abychom byli chytrý :-) Na druhou stranu odpadly problémy s výběrem programu, takze taky dobře. A co se nečistejch maturit týče, pokládám to za urážku inteligentních lidí!!! Obzvláště matiku! (Ale šlyšel jsem, že pro učňáky to byl dost záhul…)


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.