Když umře domácí zvíře

Znám lidi, co chvají psy a kočky. Někdo jiný má rybičky. Dokonce jsem viděl i šílence s hady a velkými cizokrajnými ptáky (bez dvojsmyslu). My máme tučňáka, hyenu a pumu. A právě ta puma nám v pondělí umřela.

Co se stalo? Po upgrade systému v zavaděči systému nezměnil odkaz na kernel, a tudíž po restartu nenaběhl systém a s ním ani Apache, a tudíž ani weby. To jsem ovšem v pátek ještě nevěděl, a tak jsem žongloval s disky, mechanikami, skříněmi a Live distribucemi Linuxu a po pěti hodinách se mi povedlo zálohovat alespoň data. Úleva první.

Dnes jsem přišel do školy, kde Andrew dokončoval změnu odkazu na soubor s kernelem, pak rychlý restart a weby naběhly. Úleva druhá. Třetí úleva nastane, až zhruba za půl měsíce rozchodíme webový server na (staro)novém železe (IBM) a zmenší se tak pravděpodobnost pádů SW i HW.

Tím se chci omluvit všem, kteří byli kvůli pádu nebohého zvířete odříznuti od svých oblíbených webů ;-)

Výkřik do tmy

Komentáře

KLK

6. 11. 2005, 23.15

Mě občas internet dělá problémy. Tedy jenom ve škole, kde to tuhle ( a Kletrovskou) stránku nemá rádo a nenačte ji. Celý den jsem ztrávil přemýšlením proč to nejde. Už to vím.


xom

6. 11. 2005, 23.44

Ještěže se ty servery nejmenujou lidskými jmény, ještě hůř, kdyby se jmenovaly po nás.. To by potom mohl být nadpis článku: Když umře Jádro, xom a Andrew :o) V práci máme server Karel, tak doufám, že mu nebudu muset jít na pohřeb..


Wéja

9. 11. 2005, 8.44

ehmm,tak z tohodle toho textu sem pochopila jen pár slov a ten zbytek sem jaxi nepobrala,ale každopádně si šikulka..=)


Finwe

9. 11. 2005, 10.49

[3] Na tom je krásně vidět, jaks to nepobrala. Protože na tý obnově moc zásluh nemám :-D


Andrew

9. 11. 2005, 10.54

[3] a [4] Taky už jsem se chtěl připomenout. Ale Finwe byl rychlejší :)


KLK

9. 11. 2005, 23.34

Kdo nebo co je hyena? Bratr?


kuba-kubula

14. 11. 2005, 18.04

[6] hyena je už pár let hlavní datovej server ve škole


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.