Konec dobrý, všechno dobré

Čas od času se některá z hvězd české bloggerské scény rozhodne, že prostě skončí. A musí to dát svému publiku patřičně najevo.

Zavřeno, Closed Poslední byl zatím Dave se svojí LaTrínou. Ájé, to si zas bude Pixy mnout ruce, řekl jsem si. A ono jo. Z toho našeho českého kvalitního blogování se stává taková reality show of ending. Některým blogerům to nestačí, a tak si dokonce zakládají další hnízda, aby mohli posléze končit znovu a znovu. A ve svém prvním domově schizofrenicky vítají ty, kteří jsou také elitou a právě oznámili konec některého ze svých blogů.

Pořád čekám, že se z Davidova odchodu stane další mistrovský žertík. Grafy počtu komentářů přes noc vyrostly tak vysoko, že probouraly střechu leckterého nemalého domu. Komentáře jsem ani nečetl, beztak je to vždycky na stejné brdo. Hlavně roj v nich reagoval klasickou smečí.

Zajímalo by mě, kdy na sebe blogeři přestanou upozorňovat (řečmi o konci). Přijde mi to takové… Vůči čtenářům žádnou povinnost přeci nemám, tak proč bych měl oznamovat konec, když nevím, jestli náhodou za dva dny/týdny/měsíce nepřijde naprosto ideální nápad na článek. A že bych si obnovením starého blogu zkazil image? Založím si nový, a nebo raději dva. A na tom starém budu jen vítat ty, co se taky konečně rozhodli „skončit“ s blogováním.

Výkřik do tmy

Komentáře

Pixy

12. 1. 2007, 22.32

Gratuluji autorovi k titulu Blb týdne.


Andrew

12. 1. 2007, 22.57

#1 – Pixy Gratuluji autorovi k titulu Potrefený týdne. A to je terpve pátek!

Mimochodem, Matěji, to nevíš, že u potenciálně konfliktních článků je pravidlem zakazovat komentáře?


dgx

13. 1. 2007, 0.21

Končit se dá ze spousty důvodů. Od nasr..štvání na svět, znudění z blogování, nedostatku nápadů, až po přesný opak uvedeného, což známe pod úslovím „v nejlepším se má přestat“.

Když člověk neumí ve správný okamžik přestat, může se to na něm špatně odrazit. Tohle znám velmi dobře v souvislosti s chlastáním :-)


BoB

13. 1. 2007, 11.48

#3 – dgx Tak teď nevím, jestli bych měl přestat blogovat, nebo chlastat… Asi ještě není ten správný okamžik.


xom

14. 1. 2007, 1.31

#4 – BoB Měli bychom více chlastat a i více blogovat, abychom stále odsouvali ten vrchol.. ;o)

No, chtěl jsem říct, že prohlášení: „Dámy a ponávé, já to balím, sbohem, byli jste dobrý, ale už nic – nic nebude,“ je prachsprostým marketingovým tahem! Řeknu, že končím – ozvou se v komentářích i ti, kteří nikdá nekomentují, spousta z nich si dá blog do čtečky (co kdyby zase začal blogovat..) – no, po nějaké pauze opět bloger začne a má natřískaný krám až po strop spoustou mlsných jazýčků.. ;o)


dgx

15. 1. 2007, 1.54

#4 – BoB Chlastat můžeš, jen to chce vědět, kdy přestat a nedávat si další. Třeba zrovna včera jsem to tak špatně odhadl, že jsem se probudil někde úplně jinde a ještě teď mi není dvakrát dobře. Dokonce ani jednou dobře.

#5 – xom je to přesně tak.


Pixy

15. 1. 2007, 10.46

Nějak nedokážu pochopit pojmy jako „marketing“ v souvislosti s téměř charitativní činností, do které po několik let investuju pouze vlastní čas a prostředky a která mi jako zisk přináší leda tuny sraček v komentářích. A nikdy jsem nic nebalil, s žádným blogováním nekončil – jen jsem zavřel jeden blog s výslovným upozorněním, že pokračovat budu jinde a jinak. Nevím, proč s tím má kdo pořád nějaký mentální problémy.


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.