Nefunguje vám Miranda?

Spousta lidí v posledních hodinách zaregistrovala potíže s ICQ protokolem v programech Miranda IM a Trilian.

Problém spočívá v tom, že nejde posílat zprávy – ICQ se chová naprosto nepředvídatelně – dvě Mirandy spolu nekomunikují, Miranda a Trilian ano, dvě ICQ ano, ICQ a Miranda ne…

Řešení pro Mirandu je celkem jednoduché – stačí provést aktualizaci ICQ pluginu tímto způsobem:

Tato procedura zabrala ve většině případů.

Computer$

Komentáře

Huggi

10. 2. 2006, 21.21

Diky..sice osobne sem problem nezaznamenal ale pred chvili mikamos psal ze mu blbne miranda..z trilianu vsechno fungovalo..a nez sem odpovedel pipla mi RSS ctecka :)


Wéja

12. 2. 2006, 16.07

Dík:o))


rýpal honza

13. 2. 2006, 23.23

a co když mám mirandu (já teda používám icq, ale přesto:) teoreticky) naistalovanou v jiné složce než program files?:))


Finwe

13. 2. 2006, 23.40

Pokud jsi tak zručný uživatel, že sis nainstaloval Mirandu do jiného adresáře, pak tam určitě zvládneš nahrát správně i ten plugin :)

Ale aby měla dušička pokoj, plugin přijde do adresáře plugins, na místě, kde je instalována Miranda. Defaultně (tedy bez zásahů) je tento adresář C:\Program Files\Miranda IM\Plugins :)


jeanette

26. 2. 2006, 15.38

mam nainstalovanou mirandu…ihned po instalaci me v poradku sla ale kdyz sem se po vypnuti a zapnuti snazila komunikovat s prateli tak mi neprichazely zpravy….cim to je?…mohu s tim neco delat?


calvin

20. 3. 2007, 23.17

ja mam zase problem se soubory.. nekomu posilat jdou a nekomu ne. Mam mirandu a neslo mi to poslat pritelkyni, ta ma icq, ale bratrankovi, ktery ma taky icq to poslat slo bez problemu. Je mozne, ze je nejaky problem v tom, ze bratranek je na strahovske siti a ona v C.B?


trainmaster

17. 5. 2007, 21.52

Ne, zalezi na verzi programu


Andrew

17. 5. 2007, 21.59

Nezáleží. Záleží na tom, jestli má alespoň jedna strana veřejnou adresu. Jestli jsou programátoři ICQ extra ***, tak ji musí mít obě. A když ji nemají, pomůže nastavit fixní port a ten na routeru přesměrovat. A když nemají možnost tohle udělat, mají smolíka.

Mimochodem, netušíte, kde se bere mýtus, že nejde poslat soubor lidem, co jsou invisible?


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.