O dítěti

Oddílová výprava s Kletrem přinesla opět spoustu zážitků, zkušeností, znalostí (a blbostí.) Nad něčím jsem se pozastavoval chvíli co chvíli, ale dva „problémy“ mi zůstanou v hlavě ještě dlouho.

K nám do družiny chodí dítě (kluk), nebudu tu uvádět jeho jméno, které není zrovna žádný andílek. Na oddíl a jeho pravidla si ještě nezvykl, kamkoli se má běžet, nebo se má dělat něco, co mu není po vůli, spouští hurónský řev, odmlouvá… To ovšem nění nic proti tomu, když se tohle dítě má jít koupat.

Na Jablonecké probíhá koupání tak, že se do dvou lavorů naleje teplá voda a všichni se postupně umyjí (hlavně v těch partiích… asi víte). Potom, co se (téměř) všichni od malých (1. – 6. třída) umyli, zbývalo umýt už jen toho kluka. Hm, tak rychle to asi nepůjde, říkali jsme si po půl hodině (marného) přemlouvání. Měl tak hrozný strach z toho, že ho někdo okouká, pořád dokola omílal, že se doma koupe sám, i bez maminky, a když mu nabízeli, že se bude moct koupat sám, hned přišel s tím, že se bude bát, že někdo přijde. Moc hezky to měl vymyšlené. Po hodině se ho Kátě podařilo (přes zoufalý odpor) dostat z patra dolů, ke dveřím kuchymě, kde se koupe. Tam začal ten prvňák(!) nadávat do ču*áků a posílat své „dráby“ do p*dele.

V té chvíli jsem se k té patálii dostal já (neunavený přemlouváním a schopný použít i trochu hrubé síly). S vědomím, že přemlouvání nepomůže, jsem ho strčil do kuchyně a tam (s vydatnou pomocí Zippyho) ho donutil se vykoupat (slíbili jsme mu, že jestli nepůjde sám, voda mu vystydne a pak ho tam nacpem silou). Další půlhodina.

Ale pozor, pointa ještě nepřišla. Poté, co se oblékl a zapojil se do programu, všem vehementně tvrdil, že se nekoupal. Naprosto s klidem a do očí. I mně se Zippym! A to jsme ho viděli! Zakolísal jen jednou a vylezlo z něj, že kdyby řek, že se koupal, všichni by si z něj dělali srandu. A já se ptám: Kdo může za to, že může bejt prvňáček takovej a kde se dnešní děti učí tyhle výrazy!

Výkřik do tmy

Komentáře

Káťa

30. 12. 2004, 21.22

hele, ale na jeho obhajobu musim říct, že občas je s nim sranda… třeba když jsme ho se Škubkou táhly po zemi (do slova a do písmene) přes hráz Josefodolský přehrady, Radeček měl zas jeden ze svejch hysterickejch záchvatů, křičel, že nikam nejde, že už nemůže, že to radši nechce vyhrát… lidi koukali a my dostaly hroznej záchvat smíchu… ne to se hned tak nezapomíná;)


klk

30. 12. 2004, 21.53

Jen co sem vylez z vany tak sem o něm doma povyprávěl…Taky o Mýše a její neschopnosti udržet myšlenku…

Uklízeli sme dole a zbyla tam poslední věc: obálka…Samozřejmě že byla Míši.Matěj ji poslal nahoru si ji uklidit. Když sem tam měl cestu tak sem ji potkal šla opačným směrem s obálkou v ruce. „Co děláš?“.řek sem.„Vždyť si máš tu obálku uklidit.""A jo­."odpověděla."Já sem z toho celá zmatená“ A šla si ji uklidit…

VŠECHNO PADESÁTKRÁT!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!

Jinak přeji pěknýho silvestra. Já ho budu mít pěkně nudnýho…S votctem teda s tátou.Celej den u televize…Já nechci.


xomax

30. 12. 2004, 22.00

Já mám tuze rád děti – když neřvou, netlučou se šutrákama, nespěj v mokrejch plavkách… Moc velká sranda je taky hlídat pětiletý děti z rozvrácenejch rodin, který trpěj stihomamem… :o) Ale přes to všechno je mám rád… :o)

Přátelé, užijte si poslední chvilky roku 2004, kterej je podle nejnovějších zpráv o několik tisícin sekundy kratší než ty předchozí :o) Také si užijte Silvestra, ale hlavně ho přežite… (ne, fakt si rachjle do zadku nestrkejte – nepoběžíte s ní rychlejc do kopce – prej ne… :o) )


Káťa

30. 12. 2004, 22.10

jojo, taky přeju krásný konec roku… a Xome, přijď se někdy podivat, my ti pár dětí pučíme;)


Káťa

30. 12. 2004, 22.23

jupí, ono se to odeslalo!!! Hele, Klokane, pudeš na Matějův maturiťák? A pořiď si ICQ…


Andrew

30. 12. 2004, 22.27

Huráá, off-topic a nezačal jsem ho já!

ad ples: protože se normálně asi nesejdem a na plese bude všichni (Matěj, Káťa, Fára, Xom a já), tak se, Klokane, hoď do gala a koukej přjít… Pokecáme, zatancuješ si s Finweblog-dívkama, pak na afterparty popijem a půjdem se vyspat ke Kletrům do klubovny :-)


Káťa

30. 12. 2004, 22.41

návrat k radečkovi… mě po koupání řek, že to, jestli se koupal ví jen matěj a ať si sáhnu na ručník…;)


Andrew

30. 12. 2004, 22.46

Hele, co mu tak strašně vadí na tom, že by ostatní věděli, že se koupal? Dyk se koupali všichni…

Eště mě napadla jedna věc – říct mu, že buď se vykoupe dobrovolně a hrát to nekoupání s ním nebo ho vykoupete násilím a všem budete vyprávět, jak jste ho koupali…


Andrew

30. 12. 2004, 22.46

btw Já se koupal dneska ráno… A co?


Káťa

30. 12. 2004, 22.52

von je nějakej divnej…


Andrew

30. 12. 2004, 22.56

[7] co myslel tím ručníkem? nějaký nesmělý návrh? :-) a otázka „ví to, že jsem se koupal, jenom Matěj“ je logicky blbost, ale to asi Radeček nepochopí ;-)


xomax

30. 12. 2004, 22.56

Hele děti v tomdle věku jsou trochu divný, páč takový dítě pošleš, aby se šlo umejt, ono obejde stan – ty se na něj můžeš po celou dobu chůze dívat a on ti bude vyprávět, že se umyl… U mě platila psychická šikana ostatních dětí, že tím chudákem opovrhovaly a smály se, že se nemyl… :o) Holt, mám rád děti a plesy :o)


Andrew

30. 12. 2004, 23.01

Já bych to s malejma dětma asi neuměl… Bral bych děti od věku, kdy jsou schopný rozumně pochopit, když na rovinu řeknu: „Buď se umeješ dobrovolně v (zatim) teplý nebo budeš dělat scénu a pak tě nedobrovolně umejem v (už) studený.“


Káťa

30. 12. 2004, 23.05

;) Tím ručníkem mi chtěl naznačit, že je mokrej (ručník), a že se tudíž koupal…


Andrew

30. 12. 2004, 23.07

[12] To mi připomíná scénu, který byla svědkem mamka. Na Soukennym v Atlasu (takovej ten vysokej prosklenej barák vedle lékárny, jak dělá paní H.) je ve sklepě Quelle (pro neznalé muže – hadry). Mamka je tam pečená vařená, furt si něco objednává z katalogu a tak a znaj ji tam. Takže když tam přijde, tak si jí žádná prodavačka nevšímá. No ale tentokrát tam přišly nějaký rómky s dětma (cozuměj cigošky s harantama) a prodavačky byly jako ostříži. A pak to příšlo, prodavačka na jednu povídá: „Paní, proč to děláte, když na vás koukám?!“

A pak že jenom děti…


Andrew

30. 12. 2004, 23.09

[14] Tak to nechápu. Jako že chtěl, aby „drábové“ věděli, že se koupal, ale pak to před ostatníma tutlal? Asi by někdo měl zjistit, co mu na tom koupání tak strašně vadí…


Káťa

30. 12. 2004, 23.11

Mě tvrdil, že se stydí i před mouchou a sám před sebou a že jedinej, před kym se nestydí je maminka,protože ho dobře zná


Andrew

30. 12. 2004, 23.15

A Moucha je kdo?? A on se stydí sám před sebou? Tak to jsi buď napsat nechtěla nebo je to na psychologa – a to že jako fakt!

Jinak to je podle mě kec, protože se přece moh koupat sám a někdo moh hlídat dveře, aby tam někdo nevběh na neokoukal ho… Kromě toho, kdyby přemejšlel, tak vymyslí, že když se bude koupat sám, tak se vlastně ani vykoupat nemusí…


xomax

30. 12. 2004, 23.27

Když si dítě něco usmyslí, tak se drží svého i kdyby ho na nože brali…


Andrew

30. 12. 2004, 23.34

Já vim, proto bych to dělat nemoh, protože na děti neplatí ocelově chladná logika. A tu já rád.


klk

31. 12. 2004, 8.41

[15]Jenom pro přesnost: Romové a cikáni nejsou to samý…Jinak ouplně souhlasím.

[18]Na psichouše to nejni páč sou to prachsprostý výmluvy…Ten mě prachsakra…


xomax

31. 12. 2004, 10.43

[21] PsYchouše jsem měl v oddíle na táboře já… Měl i papíry na hlavu. Jeho nejoblíbenější činnost byla mlácení klackem o strom – v obličeji měl dost nepřítomnej výraz – a když mu někdo ten klacek sebral, tak pad na zem do takový křečový polohy a sekal rukama-nohama klidně hodinu… Když jsme telefonovali s maminkou, tak povídala: „To víte, já jsem Davídkovi nedala s sebou prášky, protože jsem si myslela, že je na táboře nebude potřebovat…“


Andrew

31. 12. 2004, 18.46

[21] Jo, jasně. Tohle byly cikáni.

[22] O těch tvejch dětičkách jsi mi vyprávěl kdysi dávno v Edwarsovi po oslavě Matějových sedmnáctin… :-))


Káťa

1. 1. 2005, 20.50

[18] To je, Andrew moucha s malým m. Takový to malý zviřátko, ten hmyz, kterej lítá, mává křídlama a dělá bzzzzz;)

A že se stydí i sám před sebou jsem napsat chtěla, páč to mi řek. Do očí. Ale takovejhle výmluv měl vymyšlený dva kotle.

A když sem mu řekla, že budu ZVENČÍ hlídat dveře a že tam nikdo nepříde, tak řek, že co když jo a že mi nevěří. A Klokan, kterej to na něj zkoušel s čestnym slovem (páč Radeček mu dal předtim čestný slovo, že si špinavý věci dá jinam, než k čistejm či co) taky nepochodil. Když mu řek, že mu to čestný slovo zas vrátí teď, že mu tam fakt nikdo nevleze, vytasil se Radek s tim, že on to čestný slovo nedodržel, že si ty špinavý věci k těm čistejm hodil a že tady už nikomu nevěří. Holt podle sebe soudím tebe…


Andrew

1. 1. 2005, 23.18

Moucha? No to je čočka… Asi bych před koupáním měl zjistit, jesli za pračkou netrůní třeba pavouk a neokukuje mně, úchylák jeden :-)

Jinak už snad bez komentáře. Jak se tak dozvídám pořád víc, tak bych to s nim asi udělal jinak. Prostě bez jakékoli tolerance. Ať si řve. Čím dřív pochopí, že mu to je k ničemu, tím líp pro něj. btw ten [12] psychický teror taky není k zahození. I když nevim, co všechno vám dovolej vedoucí, abyste s těma dětma prováděli.


letinka

14. 3. 2005, 20.32

Zajímavé vyprávění. A vzhledem k tomu, že děti jsou naše budoucnost, napadá mě, že nás rozhodně nečekají nudné zítřky. :-)))


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.