Ohlédnutí 2005 - očima moderátora

Máme za sebou organizaci třetího ročníku veselice s názvem „Ohlédnutí“. Jak se to letošní lišilo od předchozích?

Ohlédnutí první jsem neprožíval. Tedy – prožíval, ale ne tak intenzivně. Spolupráce kabinetu informatiky s kabinetem Vv tenkrát ještě neskřípala, na přípravě se podílelo mnohem více lidí. Já se držel kamery a do ničeho moc nekafral. Od prvního Ohlédnutí jsme všichni urazili kus cesty. Nejen já, jako moderátor, ale i technika, střihačské umění, kraviny při tvorbě znělky…

Tím, že jsem na sebe nechal uvalit břímě (čestného) režiséra, se nervozita přesunula z moderování na strach o to, jestli všichni dorazí, nebudou žádné technické problémy, vystupující nezkazí svá vystoupení atd. V okamžiku, kdy i Kedluben měl plusmínus secvičeno a nazvučeno, všichni byli na svých místech a o příchody vystupujících na pódium se staral inspicient Xom (díky), jsem se uklidnil a mohl se soustředit na moderování. Byl jsem podstatně klidnější a vyrovnanější, než loni, kladl bych to za „vinu“ moderátorce – Monice, kterou znám podstatně líp, než loni Verču, vím, jaké má s moderováním zkušenosti (a že jich něco má) a to vědomí mě dost uklidňovalo.

Na pódiu jsme narazili na problém – předávání GyT. Den před akcí jsme se nad scénářem s ostatními organizátory radili, jestli zvát na pódium všechny nominované, nebo jen vítěze. S Václavem jsme byli proti, byli jsme „přemluveni“ a během představení jsme toho litovali. Ukočírovat totiž sedm lidí + 2 hostesky + 2 moderátory není jednoduché. Celou situaci ještě ztěžují mikroporty, díky kterým není možné nominovaným cokoli říci, aniž by to slyšeli diváci v sále. Z toho pak vznikla předávání prvních dvou kategorií, která byla nudná a trapná (také díky neochotě – nic ve zlém – Ludvy Lukuvky a tomu, že jsem u sportovce zapomněl v zákulisí hendku a v nastalém zmatku nepodrobil Borka Zakouřila interviewu). Situaci zachránil MUDr. Richard Lukáš, který ukázal i trochu vlastního smyslu pro humor a iniciativy.

Z pohledu „chlapce od techniky“ nemám výtek. Snad až na brum beden, který se snad během první půle podařilo vyladit. „Chlapci“ z firmy WD-LUX, která nám půjčovala světla, byli velmi ochotní a světla udělala s představením svůj kus práce (až na to, že mě opět nikdo nevyfotil, jak je z žebříku směruju ;) ). Znělka, kalendária i kaleidoskop byly promítány barevně (!) a kamery na praktikáblech u pódia se osvědčily podstatně víc, než Pepa a Petr s ledvinkami loni.

A ještě na několik problémů jsem narazil: Na přílišně rychlý útěk diváků ze sálu po představení, na brutální bolest nohou po ukončení ohlédnutí (klesla hladina adrenalinu) a na únavu, která se začala projevovat v Kebap House okolo půlnoci :) Byli jsme ale, troufnu si říci, profesionálnější, než JerGym a to mi stačí – ale však oni se to třeba postupem času také naučí :)

Otázkou zůstává, jak to bude s Ohlédnutím příští rok. Protože nevíme, jak bede mít loňsko-letošní organizační tým čas, Bůh ví, jestli se Ohlédnutí vůbec (v podobném stylu uskuteční). Spekulativní je i moje role moderátora, neb bych byl rád, aby moderoval současný, ne bývalý student gymnázia.

Sobě pro radost

Komentáře

xom

30. 6. 2005, 14.12

Mno, Ohlédnutí, už dle reakcí paní ředitelky má své místo jisté. Otázkou je jestli se ho budeme účastnit i my.. Ještě kolem Vánoc jsem se těšil na práci kolem Ohlédnutí, na natáčení, na přípravy, ale nakonec jsem začal pracovat, škola se protáhla a bohužel jsem svým dílem moc nepřispěl.. Už zhruba dva roky přemýšlím o Ohlédnutí afterparty, která by se konala nejspíš v KÚD, hráli by na ní kapely, které by se jinak na prkna poměrně vážného programu akce nevešly. Hlavně by studenti zůstali spolu, mohli si popovídat a nemuseli by ani opustit budovu KD.. Ale organizace takové akce vyžaduje také mnoho příprav, na které se mi nedostává času.. :o( Ale jinak, se mi včerejší večer líbil a jsem rád, že jsem přijel.. A ještě: Soudě dle reakcí publika, se do Kulturáku příští rok nevejdeme ;o)


Andrew

30. 6. 2005, 14.19

No dyk to Václav (nebo kdo) řikal – jestli příště Ohlédnutí, tak jedině ve sportovní hale :-)


JaR

30. 6. 2005, 16.48

Matěji,to se ti to srovná viď. Z technikou a počtem lidí, který to u vás připravují, ste ale o tolik lepší nebyli. Nebudu tady komentovat jak se mi to líbilo atd. ani nechci srovnávat. My máme na příští rok výhodu toho, že ti nejhlavnější z org. týmu tam skoro všichni zůstávají a ví o problémech, které jsme měli letos. Takže příští rok se máme všichni na co těšit!


Finwe

30. 6. 2005, 17.03

[3] Na organizaci se podílí 4 lidi To je o celého jednoho člověka víc, než u vás. Ostatní jsou jen dobrovolná výpomoc. A nečerti se hned;) I my jsme nějak začínali a „zdravé“ soupeření mezi gymplama bylo, je a bude ;)


Rishak

30. 6. 2005, 17.17

No ušlo to, ale minulý rok se mi tozdálo teda zábavnější. Rozhodně Monika byla lepší než Verča. Každopádně bych nechal uspořádání programu z minulých ročníků – Gybily až v druhé polovině, pač je to nuda, nikoho to moc nezajímá a k tomu měl Kuba Hodboď vyhrát ještě kategorii vědec. Já osobně bych Gyty vypustil, což se ale asi stejně nestane. A s tim, že se tam ty lidi nevejdou bych si tak nefandil. Posledních 5–10 řad bylo dost poloprázdných.

Ale myslim, že nakonec se ta akce dá hodnotit kladně. Matěji, odvedl jsi tam kus práce. Jen tak dál


Kačí

30. 6. 2005, 18.44

Já bych svěřila předávání Gyt někomu jinýmu než moderátorům.. aby se to na tom pódiu trochu oživilo. Jinak se to líbilo dokonce i tatínkovi;) A taťka takovýhle actions nemá moc v oblibě. Kluci, jen tak dál!;D


xom

1. 7. 2005, 9.53

[5] Mno jo, Ríšo, minulý rok se říkalo, že je divný rozdělit to na zábavnou a předávací část, letos zase obráceně.. Ono je těžký se zavděčit každýmu, ale již bylo řečeno, že problémem předávání bylo mnoho plonkových lidí na jevišti, kteří se blbě kočírujou..

Jo, i my bychom rádi vypustili Gybily, ale to by se od nás vedení odvrátilo, protože hlavně kvůli tomu nám dávaj peníze.. :o)


veru

2. 7. 2005, 10.46

riso,co blbnes,dyt to bylo suprovy…Fakt pekny,lidicky!


Ly

3. 7. 2005, 14.16

Mne se ohlednuti libilo…az na predavani cen Gyta… to bylo, jak rikas, fakt trapny!!! Ale jinak ten zacatek byl fakt super – asi nejlepcejsi!!! Jo jinak ten napad s afterparty neni spatnej:o))


Andrew

14. 7. 2005, 0.28

Protože jsem aktivním členem realizačního týmu a navíc se mi nechce spát (časovej posun je sviňa), vezmu to pěkně popořadě:

[1], [9] Afterparty je IMHO nereálná. Jednak netušim, kdo by to organizoval. Nevim jak ty, ale já v tom Kebapu po OHL fakt málem usnul. Mimo to je KÚD řádově menší než sál DK a možná by se vystupujícím na afterparty nelíbilo, že jsou „druhotřídní“; a kdybys to chtěl udělat jako studentskou zábavu bez velkých ambicí (á la Fjodor), narazíš zřejmě na nesouhlas vedení – přeci jen, i když se to nemusí zdát, je Ohlédnutí pro GFXŠ hodně zásadní akce. Mimo to bych si tu afterparty představoval jako akci, kde se pokecá o OHL, poslechne nějaká skupina, koukne na nějakou performance, popije a nějak dopraví dom. A to předposlední je v rozporu s organizací akce pod patronací GFXŠ.

[3] Srovnání je na místě – vy máte za sebou dva ročníky, my tři. Jak píše Matěj, personálně jsou na tom oba týmy velmi podobně (náš ma handicap v tom, že gymplákem je z něj jenom Matěj) a vymlouvat se na techniku, to je hodně laciné – dobrá polovina naší byla vypůjčená. Pokud bych se účastnil příprav příštího OHL, šlo by to paradoxně líp, páč bych nemusel kombinovat stříhání, chození na Granáta a zkoušky ;)

[5], [7], [9]: Jsem tvrdě pro zachování tohohle schématu. Udělat jednu půlku zábavnou (kalendária) a jednu nudnou (GyTy) je hloupost. Stejně tak nepůjde GyTy vypustit. Možná to nevíte, ale celá akce vznikla, aby se prezentovali a ocenili nejlepší studenti. To, co vás na OHL baví, znělka a kalendária, se k tomu jenom přifařily. Kalendária vymyslel Pája a znělku snad Xom(?).

[5]

…k tomu měl Kuba Hodboď vyhrát ještě kategorii vědec.

A já proti Hodboďovi stavím Hrnčíře staršího. A nevyhrál to ani jeden. A víč proč? Až na to přijdeš, pochopil jsi smysl GyT. Ze stejného důvodu na prvním OHL nevyhrálo Cum Decore umělce, na druhém ano a na třetím zase ne.

[6] Střídání moderátorů šlo v prvních dvou ročnících, protože časti kalendárií a GyT byly jasně rozděleny, ale letos? A vzhledem k tomu, že tenhle mix-systém zůstane, nenapadá mě, jak to udělat, aby v tom nebyl zmatek. Mimo to netuším, kdo byla ta druhá dvojice…


xom

14. 7. 2005, 9.37

[10] na [1],[9]: Afterparty nebyla nikdy zamýšlená jako oficiální akce, na kterou by se kdokoliv ptal vedení – byla by to čistě soukromá věc.. Afterparty by byla pro lidi ze sálu, kterým by teprv začala noc (ne, těm, kteří dřeli na Ohl od ranních hodin, protože by ji prospali).. Organizovat by to měl někdo, kdo by se vůbec nepodílel na Ohl, protože přípravy na ní by se nejspíš musely uskutečnit během pořadu na hlavním sále..


Ly

14. 7. 2005, 21.47

11

Organizovat by to měl někdo, kdo by se vůbec nepodílel na Ohl

No jo, ale koho myslíš tím ,,někdo"??? Nejsem si jista, zda-li se ,,NEKDO" takovej najde…


Andrew

14. 7. 2005, 21.53

Asi tak. A jestli to bude organizovat jiná parta lidí, tak to vůbec nemusí být po Ohlédnutí, ale kdykoli jindy, aby se mohli zúčastnit i organizátoři OHL.


xom

15. 7. 2005, 9.18

12 , 13 Kdybych měl čas, vrhnul bych se na to.. Uvidíme za rok ;o)

Kačí

22. 7. 2005, 20.42

Souhlasim s Andrewem.. myslim, že kdo bude mít chuť jít někam na afterparty, tak si ji zorganizuje sám a nemusí u toho bejt půlka gymplu.. Prostě sebere pár lidí a pudou si pokecat do nějaký útulný hospůdky..


Ála

23. 7. 2005, 6.16

ohl bylo moc prijemny-jen se obcas vubec netusilo,za co tam sou ty lidi ocenovany-priste by to mozna chtelo maly okynko o vitezi,pac nezasveceni asi nemaji jinak sanci najit nit.znelka supr,moderatori nebyli laciny kaspari a vystupovali obdivuhodne prirozene…dik-skoda ze tam nebylo vic Jergymaku,aby videli,jak to am vypadat:-)


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.