Opera 7

Na blog Radka Hulána jsem přestal chodit už dávno, hlavně proto, že jej neustále „zahlcoval“ informacemi o svém systému BLOG:CMS (který mimochodem vypadá pěkně nadupaně) a neustále prohlašoval (a řekl bych, že ještě prohlašuje), že Opera je nejlepší (nebo spíš jediný, supr, rulez ap.) browser. Já, jako zarytý Firefoxer jsem si řekl, že tohle mu trpět nebudu (lehce sarkastický smajlík ? ) a z RSS čtečky jsem ho vymazal.

Teď jsem ale potřeboval otestovat funkčnost Jednoho z mých webů v Opeře a poté, co jsem zjistil, co ta sedmička umí! Ten Hulán bude mít v něčem asi i pravdu;-) Ostatně se můžete přesvědčit sami, ať už tady, nebo támhle.

Ale já stejně zůstanu u Firefoxu, holt zvyk je svěrací kazajka, nebo jak se to řiká…:)

No a jinak jsem na webu Radka Hulána Well Done! narazil na pár nových zajímavých příspěvků, takže si ho do RSS čtečky pokorně vrátím, a jednoduše budu ty jeho výlevy (Apple jsou šmejdi, MSIE je šit a příspěvky kategorie GirlPower!) ignorovat.

Computer$

Komentáře

Andrew

4. 8. 2004, 7.39

Mno… Je to sice cool, že Opera není jen prohlížeč, ale taky e-mailový agent, RSS čtečka, atd., ale to mě jaxi nebere. Pro mně je nejdůležitější „jak to ty stránky zobrazuje“ (a proto taky FireFox). Ona totiž Opera je něco mezi Mozillou (aby to jelo podle standardů) a MSIE (aby ty stránky vypadaly stejně).

Update za chvíli:

Táák jsem to dočet…

Tak předně: pan Hulán má zřejmě problém :-) Ono ne že by v jeho ódách na Operu nebyly žádné informace, bohužel jsou naprosto přebyty masturbací, jak je ta Opera cool, super, rulez a jaká je FF sračka. On zřejmě nepochopil, že porovnává jabka a hrušky — FF je webový prohlížeč. Tečka. Opera je bastl, který v sobě spojuje e-mailového klienta, RSS čtečku a bůhvícoještě. Super. Ale srovnávat tyhle dva produkty, vezmu-li navíc v úvahu, že FF je open-source, tedy programátoři pracují takříkajíc za dobré slovo, a programátoři Opery jedou na plný úvazek, je opravu zcestné… A co se toho úžasného GUI týče, připadá mi pěkně kýčovité a navíc je na mé šunce podstatně pomalejší než FF.

Update 26. srpna:

Že já tam lez, zase jsem se na*ral :-) Ale už konečně vim, co mi na mistru Hulánovi (rozuměj jeho blogu) vadí:

  • že je to stoprocentní narcista, to bych eště překous,
  • mnohem víc mi vadí, že ve svých článcích ostatní (rozuměj ty, kteří s ním nesouhlasí) naprosto otevřeně uráží.
Stačí se podívat na Pixyho a třeba komentáře k tomu příspěvku o přídavcích na děti. Zvrhlo se to v debatu o sociálním systému a někdo se tam na Pixyho docela tvrdě obořil, že považuje „dělníky“ za něco podřadného. Pixy mu neméně tvrdě odpověděl, ale slušně. A o tom to je. Takže aby bylo jasno, na páně Hulánův blog dlabu a těch pár kousků PHP (žádné extra objevy) mi za ty, přítomné dámy prominou, sračky okolo, nestojí.

Tož asi tak. Andrew

A kua, Matěji, koukej sem něco napsat, ať si tu nepíšu sám se sebou :-)


Finwe

27. 8. 2004, 9.18

To se Ti řekne, něco napiš – já taky nevysedávám celý prázdniny u počítače…

Ano, narcista je správný slovo. A navíc – když se kouknu na reference, tak 9/10 webů je jen Nucleus (příp. BLOG:CMS) s nějakym skinem, kterej se nedodává běžně se systémem jako Open Source…


Brano

9. 7. 2005, 17.24

No pán Hulán je fakt narcista ten jeho slávny BlogCMS nieje nič iné ako obyčajná nadstavba Nucleusu. Ja používam Nucleus a som s ním maximálne spokojný.


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.