Po třech týdnech...

Tak jsem zpátky. A že jsem se během těch tří týdnů pozastavoval nad celou řadou věcí.

Táborová píseň

Nevím, čím to je, ale na našem táboře můžete od rána do večera slyšet nějakou tu píseň. Ale že nejpopoulárnější bude prozpěvovat si Daddy Cool od Boney M a takové fláky jako Xanadu nebo She's a Maniac, bych si opravdu netipoval. Alespoň, že s druhou polovinou přišla změna v podobě znělky Grand Prix od Accolade, všemožných obměn písní Stará Pivničková od Čechomorů a Noci královny Kristiny od bří Ryvolů…

Červená za „pětku“

Na táboře jsme se mimojiné podívali i na Tiské stěny. Skutečně jedinečná podívaná. Tisá je městečko skládající se pouze z havní ulice, hospod a hotýlků. A když chcete projít stěny po červené značce, začne na vás křičet babka v budce, že prý: „zaplatit vstupné!“. Nebylo nám dost dobře jasné proč, ale vzápěstí se nám dostalo odpovědi, že prý červená značka KČT vede místy stejnou trasou, jako místní naučná stezka a za tu se platí. Říkali jsme si, budiž, zaplatíme. A kolik myslíte, že těch společných úseků obou cest bylo? přibližně 20 metrů. A největší rozčarování? Pokladna na druhé straně skal byla zavřená – vstup zde tudíž zdarma. Doteď si říkám, že jsem si měl trochu zaprudit a požádat babku o ukázání povolení k provozování tohohle pochybného „obchodu“. Myslím, že by jí trvalo dost dlouho, než by nějaké vyhrabala. Pokud by vůbec nějaké měla…

Rezervovaná rezervace

Na našich toulkách přírodou jsme se dostali do krásných míst v údolí Kamenice, konkrétně k Dolskému mlýnu. Užívali jsme si koupání v ledové řece a najednou, kde se vzal, tu se vzal (přijel služební toyotou z Jetřichovic) oslovil nás ochranář přírody, že prý se v parku nesmí spát, tábořit a tak podobně. Jako bychom to nevěděli. Pod jeho nátlakem jsme byli nuceni uvařit a přespat ve skautském táboře na křižovatce značených cest asi půl kilometru od mlýna. Také v parku. A mě by zajímalo, proč správa Českosaského Švýcarska tak brojí proti trampům a otrkanějším turistům, když pak povolí skupině 60 dětí a minimálně 15 organizátorů uspořádat si uprostřed jednoho ze čtyř nejchráněnějších území republiky tábor. Když jsem viděl, co všechno Kamenici dělaj a co do ní pouštěj… Ovšem musím podotknout, že k nám byli velice přívětiví a ráno nás nenechali odejít, aniž bychom si do lahví nabrali čaj, který uvařili.

Lehké metafyzično

Komentáře

Káťa

25. 7. 2004, 16.18

no vidíš, to mě nenapadlo vyrukovat na tu pani s povolením…ško­da,žes to neudělal:)


Andrew

26. 7. 2004, 22.36

Tak jsem si dal za cíl napsat něco smysluplného ke každému článku, takže:

ad starý fláky: Už o tom někdo někde psal (Pixy ?) – mládež prostě tyhle (z jejich pohledu oldies) hity berou. Je to asi jako s Leninem v Rusku – ležet tam Jelcin, tak tam nejdu :-) Má to zkrátka takové podivné absurdní kouzlo.

ad Tiské stěny: Tady jde o to, esli je bába pověřená CHKO. A chtěl bych vidět „nějakej papír“. Jestli by ho měla (těžko), asi bych se kousnul do zadku a zaplatil. Jestli ne, zdvořile bych ji poslal někam a šel dál. V případě, že bych platil, samozřejmě bych chtěl paragon :-)

ad údolí Kamenice: V tom si dovolím nesouhlasit. Beze sporu jde veškeré kouzlo tábornictví do kytek, když máš bydlet na hromadě s dalšímy x lidmi na jednom tábořišti. ALE na druhou stranu Správu Českosaského Švýcarska naprosto chápu – ono je mnohem lepší mít kupu lidí na jednom místě relativně pod kontrolou, než je mít roztroušené po celém CHKO (nebo snad NP?).

Tož tolik od Andrewa, je to zatim to nejdelší, co jsem tu vyplodil, tak buďte shovívaví… :-)

Andrew


Finwe

30. 7. 2004, 20.03

No babka nám paragon dávala, aspoň myslim, tudíž asi razítko měla…
Ale s údolím Kamenice bych nesouhlasil na druhou, protože kupa lidí na jednom místě vyprodukuje podstatně víc bordelu (a obávám se, že i do řeky, ta silně páchla močí…) než parta co spí jednu až tři noci někde pod převisem. Navíc, když to nejsou mastňáci, tak si svůj bordel odnesou ssebou…


Andrew

31. 7. 2004, 9.53

Kupa lidí na jednom místě vyprodukuje úplně stejně bordelu jako kdyby byly roztroušený, akorát je ten bordel na jednom místě, tak je holt líp vidět. Ono taky záleží na tom, co to bylo za „tábořiště“ – jesli prostě vybraná mítinka nebo něco s odpovídajícím zázemím. V prvním případě souhlasím s tebou, v druhém případě si stojím za svým předchozím příspěvkem.


Finwe

31. 7. 2004, 12.06

No jde o to, co bereš jako zázemí… ale spíš bych to viděl na tu mýtinku…


Andrew

31. 7. 2004, 12.22

V tom případě souhlasím s tebou.

A jako zázemí si představuju aspoň nějakou kadibudku, kontejner na odpadky a případně ohniště.


Finwe

31. 7. 2004, 19.22

Ohniště měli, i kamna (polní kuchyně), ovšem mezi kadibudkou a latrinou je rozdíl a na kontejner nebylo ani pomyšlení…
Nevím ale, jak by se třítýdenní tábor o 75 lidech obešel bez sociálního zařízení…


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.