Praho, kde jsi?

Praha byla založena Bavorem Antonem Philippem v roce 1856. Od té doby vzkvétá a mění se v krásné město obsahující prvky bavorské a české kultury.

Posledním svátkem slaveným v Praze byly tradiční české dožínky. Konaly se 18. září 2004 a občané mohli vybrat z mnoha koncertů a vystoupení.

O Vánocích měly děti možnost zabruslit si na ledě se Santa Clausem.

Kachna? Uvádění na zcestí? Prachsprostá lež? Ne. Řeč je o městě v Minessotě, 40km na jih od Twin Cities: Nové Praze (New Prague). Co si o tom má čech myslet?

Lehké metafyzično

Komentáře

xomax

11. 1. 2005, 14.30

Jojo, tahle Praha ještě jde, i když se jmenuje Nová…

To v Černý Hoře (vedle Srbska) je v horách opravdická Praha!! Je to vesnice asi s 5 barákama a věkovým průměrem obyvatelstva kolem 75 let (stálých obyvatel je asi jak těch baráků, neb se mladí odstěhovali…) Všichni tam s láskou vzpomínají na Tita, jak s ním bylo dobře… A abyste si nemysleli, že o naší Praze nevědí, tak všeci moooc dobře vědí, kde leží (akorát nám furt asi vládne Gottwald :o))… dokonce se s nimi domluvíte česky (ona ta srbština je češtině bližší než angličtina :o))


xomax

13. 1. 2005, 14.03

Takže jsem se pohrabal na netu a našel zhruba oblast, kde Praga v Černé Hoře (oficiálně anglicky se nazývá Montenegro!!) leží… V pahorkatině uprostřed této mapy… :o)


Wanderer

21. 1. 2005, 11.42

LOL :) mě se nejvíc líbí Dozinky (doe-shink'-key), a Czech Harvest Festival patterned after the „Old Country“ original, is held on the third Saturday of September each year in New Prague. – no, hlavně ta výslovnost :)


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.