Řetězové maily – něco na tom bude

Když se tak probírám tím hafem spamu, co neodfiltrují filtry Thunderbirdu, narazím občas, kromě nějaké té důležité zprávy, i na řetězový e-mail. Tak se mi stalo zrovinka před minutkou – ovšem pointa mailu nebyla přímo v textu, ale v dokumentu aplikace Word – první odlišnost od normálu.

Neodolal jsem pokušení a soubor otevřel. Kromě těch typických a ohraných keců o tom, komu se co splnilo, obsahoval soubor i výzvu k tomu, abych si něco přál (obligátně do skončení „odpočítávání“). První, co mi proletělo hlavou, bylo přání, aby mě už známí přestali otravovat s řetězovými maily.

Po odpočítávání následovaly ještě dva řádky s dovětkem, abych dopis posal dalším třem lidem, bla, bla, bla, a pokud tak neučiním, stane se opak toho, co jsem si přál.

A já přišel na jednu krutou pravdu. Tenhle dopis nelže(!) Vzhledem k tomu, že řetězové e-maily nikdy nepřeposílám (proč bych dělal ostatním něco, co mě tak vytáčí…), stane se mi opak mého přání. Nějaký ten řetězák se mezi hafem spamu totiž vždycky najde…

Dodatek: Nebudu se tu zabývat tím, že by všechno bylo jinak, kdybych: si přál, aby mě otravovali; mail přeposlal; atp. Nestalo se tak, a tenhle jediný řetězový mail (v mém případě) měl tedy pravdu.

Lehké metafyzično

Komentáře

Andrew

21. 9. 2004, 22.24

Finwëmu: Jak jsem postupně četl tenhle příspěvek, říkal jsem si, že jestli ten dopis najdu v mojí schránce, tak tě zabiju! Máš štěstí :-)

Obecně: Jinak ke spamu obecně — Finwë na spam nadává dost často. Mně připadá zvláštní, že moje emailová adresa se tu (a nejen tu) všude povaluje a spam dostanu tak dvakrát za měsíc… Asi ho nějak odpuzuju :-)

Všem: Napadlo mě, že si tu udělam soukromou anketu. Vzhledem k tomu, že na Finweblogu mám tolik postů jako ostatní dohromady, zajímalo by mě, jak by podle Vás měla pokračovat věta: „Andrew by na Finweblogu měl“

  • razantně přibrzdit,
  • trochu se krotit,
  • pokračovat jako doposud.

Předem děkuji za názory. Zařídím se podle nich.

Andrew :-)


xomax

22. 9. 2004, 22.44

xoma spam neotravuje, až na Alzasoft, ale to jsem si udělal sám :-)

Myslím, že kdybys to přeposlal Andrewovi, tak by se ti přání splnilo.. Páč by tě zabil a ty bys už NIKDY žádnej řetězovej dopis nedostal.. :-)

to Andrew: Pokud bys přibrzdil, to bych musel přibrzdit taky, protože, teď si vzpomeň, s kým tady děláš mnohdy skoro chat??


Andrew

22. 9. 2004, 23.52

spam: Mně třeba chodí týden co týden nabídka od DVD shopu (za to si taky „můžu“ sám). A než bych si to v profilu nastavoval, radši ji pokaždý smažu. Už jsem si na to tak zvyknul :-)

zabití Finwëho jsem samozřejmě nemyslel vážně. Asi by to bylo jen pár nadávek na jeho adresu a několik vážných slov ve škole :-)

A chtěl jsem zjistit hlavně Matějův názor. Můj závěr — nové články – smysluplně; staré články – Xom'n'Andrew rulez.


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.