Rychlé hledání ve Firefoxu

Se svou konfigurací Firefoxu se mi málokdy stane, že bych postrádal nějakou vymoženost Opery. Řešení většinou existuje, jen jej najít. (Je možné, že objevuji Ameriku, tak mě prosím případně nekamenujte, dík ;)

Když v Opeře napíšete do adresního řádku g keyword, automaticky se spustí hledání slova keyword na google.com. Tahle funkce mi ve Firefoxu zoufale chyběla, hledal jsem v konfiguraci, nic. Google zarytě mlčel (jak to mívá ve zvyku, když neumíte formulovat dotaz). Před chvílí jsem ale dosáhl osvícení a zjistil, jak nadefinovat zkratku pro jakýkoliv (vyhledávací) formulář.

Ukázka přidání klíčového slova

Na libovolné formulářové pole stačí kliknout pravým tlačítkem a vybrat položku „K vyhledávání přiřadit klíčové slovo“. Vyskočí okno, kde vyhledávání pojmenujete, zvolíte klíčové slovo (třeba právě „g“ pro Google), odklepnete a už vesele hledáte přes panel adresa.

Aktualizace o 10 minut později: skutečně jsem objevil Ameriku, firefox má pro hledání v google již předdefinovanou zkratku gg a dokonce se o tom píše v <acronym title=„Často kladené dotazy“>ČKD</a­cronym> na czilla.cz :) Ale co, o přidávání nových zkratek jistě mnoho uživatelů neví. Snad.

Computer$

Komentáře

onza

23. 10. 2006, 11.52

a ja mam hnedle vedle adresniho radku takovy policko do kteryho taky staci napsat slovo a vyhleda se to v googlu..tak to uz je jedno jestli mysi nakliknu adresni radek nebo tenhle hnedle vedle ne?.)


Finwe

23. 10. 2006, 12.07

#1 – onza Jo, ale pro člověka, který je zvyklý pracovat s klávesicí je procházení různých vyhledávacích enginů v „takovym políčku“ zbytečné zdržení. Když si pro nejběžnější weby nadefinuju zkratku, stačí pak zmačknout F6, napsat třeba imdb spiderman a rovnou na mě vyskočí výsledky vyhledávání slova „spiderman“ na „imdb.com“http://­imdb.com. U slovníků nemusím klikat na radiobuttony/se­lectboxy pro změnu směru překladu, stačí, když napíšu do adresní řádky před překládané slovo czen nebo encz

Nemluvě o tom, že ne všechny weby poskytují mozillí vyhledávací skript a psát si skripty převážná většina uživatelů neumí (narozdíl od kliknutí pravým a levým myšítkem a vyplnění pár polí).


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.