Sakra, Sacred

Právě teď jsem skončil hodinový mnohonásobný pokus o zabití ogra, minotaura, barbara a kouzelníka va hře (ano, i já si čas od času najdu chvilku k odreagování u pařby) Sacred. Neúspěšně. Kam se, obtížností, hrabe Diablo (dvojka). Možná taky proto, že se mi Sacred docela solidně kouše a seká.

Ale o kvalitách Sacred nechci psát. Totiž – když ukládám hru, do quicksavu, objeví se na chvilku logo hry a pod ním progressbar s textem, co se právě ukládá.

Ukládám, Hdd, User Interface, Inventory… Ale najednou jsem zahlédl cosi, co mě popudilo. User stupidity… Co si to o mně ta hra myslí? Nebo že bych hrál fakt tak špatně, že si to musí ukládat? ;)

Computer$

Komentáře

xomax

28. 9. 2004, 1.50

Je okřídlená věta: „Chybami se člověk učí..“ Vývojáři si nejspíš vzali příklad a začali hry učit lidské blbosti, aby je ona sama mohla dusit questy na základě jejich vlastní stupidity :-) Možná předchozí řádky znějí nadneseně, ALE není tomu tak, „umělá intelignce“ v mederních hrách musí počítat s uživatelem jako zdrojem informací, dle kterého upravuje svou vlastní strategii..


Andrew

28. 9. 2004, 15.43

Podle mně jde o to, že quicksave je chápána jako něco „srabárna“. Vem si Commandos, tam nic takovýho nebylo. Nebo jsou hry, kde se ukládá pouze po dosažení určitého cíle. Když si to můžeš uložit kdykoli, dohraje každou hru i cvičená opice (třeba zrovna makak), stačí jen, aby měl dost trpělivosti. A to ti vývojáři asi chtěli říct :-)

Jinak podle Kosti Matěj s rozpuštěnejma vlasama vypadá jako opičák, tak nevim … :-)


xomax

28. 9. 2004, 15.55

Save se hodí..

Pomatuju na časy dávno minulé, kdy jsem po odpolednech, večerech a nocích čučel do monitoru a piplal si svou společnost v Transport Tycoonovi DeLuxe (dle mé maličkosti stále napřekonaná hra), počítač jsem měl takovej, že mi ten Dopravní Magnát běhal jen tak tak.. Když počítač náhodou jednou čas od času spadnul a já to neměl uložený, tak jsem chtěl vraždit.. Ještě, že to mělo automatickej save, kterej se ale aktivoval jednou za čas (když člověk staví železnici přes půlku mapy, boří kopce, staví tunely a najednou šluss – tak to naštve..)


Andrew

28. 9. 2004, 19.31

No to ano, ovšem TTDL je úplně jiný žánr hry, kde savování kdykoli nevadí, ba právě naopak – je to hra, která ti může vydržet týdny.


Fanda

29. 6. 2005, 20.17

Potřeboval bych češtinu do Sacreda pokoušel jsem se jí stáhnout všude možně,ale někdy mi to napsalo,že se na stránce vyskytly chyby nebo mi to tu stránku ani neotevřelo zkoušel jsem to výckrát ale pořád to samý.


Fanda

29. 6. 2005, 20.20

To jem já ten co potřebuje tu češtinu pukud jí někdo máte pošlete mi jí prosim vás na můj e-mail:sl.lomoz (at) sez­nam.cz .Díky


Grifit

30. 1. 2006, 19.09

já stáhl češtinu na adrese www.abecedaher.cz (každej snad zná)jinak z nějakýho důvodu mi komp čas od času padá (cca 1× za dva dny)a ve hře je dost chyb tak raději používám F9 pro případ problému zkoušl jsem stáhnout patche ale když jsem je stáhl tak mi to německy napsalo že to neodpovídá mý verzi a nemůže se to nainstalovat :-( neví někdo co s tim?


Kepper

14. 7. 2007, 21.19

nekdy se quicksave docela hodí, treba kdyz delam ukol (jak je ten trouba s otaznikem a vykricnikem na jeho plesi…) tak se mi obcas stuhne hra… proto pred kazdym troubou co se pta si to ulozuji.. :D


serafX

6. 10. 2007, 20.50

Starší verze Sacred byly zabugované, u posledních je to už lepší.


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.