V pozici okradeného

(Aktualizováno 11. 7.) Málo věcí mě dokáže vytočit tak, že se rozpálím do běla, tep mi vyskočí na 200 a začnou se mi klepat ruce tak, že nedokážu napsat větu bez překlepů. Jednou z nich je, když dá někdo moje telefonní číslo nějakému agentovi s teplou vodou bez mého svolení, jinou zas, když vyprodukuji obsah, někdo mi ho sprostě ukradne a když ho konfrontuju, zavěsí mi telefon uprostřed věty.

Prodávám foťák. Svého milého „Karla“ (Zeisse), který mi věrně sloužil, ale zatoužil jsem po lepším a nevidím důvod vydržovat si dva foťáky vyšší třídy. Proto jsem sednul k internetu a sesmolil aukci na aukru (už skončila) a k ní připojil fotku prodávaného Soňáka, kterou jsem osobně vyfotil u nás na balkoně.

Aukce skončila, dal jsem další inzerát, tentokrát na www.fotobazar.cz. A abych byl v obraze, prošel jsem (pár dní po vložení vlastního) i ostatní inzeráty, které nabízely stejný foťák. Jaké bylo moje překvapení, když jsem našel inzerát (screenshot), u kterého byla moje fotka!

Říkám si: takle to nenecháš, vzal jsem telefon a zavolal na kontaktní číslo. Paní, která to zvedla, zněla nejistě. Zeptal jsem se jí, jestli ta fotka, co tam je, je fotka prodávaného přístroje:
Ona: Není, ale je to stejnej typ…
Já: A odkud je ta fotka?
Ona: To já nevim, tu tam dával manžel.
Já: Já vám řeknu, odkud je ta fotka. To je moje fotka, z inzerátu fotoaparátu, který sám prodávám, osobně jsem ji vyfotil a je na ní přímo přístroj, který prodávám. A přijde mi nefér…
Obsazovací tón.

Ženská mi klidně zavěsí v půlce věty. Sakra, tlak se mi zdvojnásobil a trvalo hodnou chvíli, než se mi přestaly třást ruce.
Napsal jsem na kontaktní e-mail fotobazaru s žádostí o odstranění inzerátu a čekám, jak zareagují. A té paní ve schránce taky nechám zprávu. Třeba změní názor a alespoň se omluví.

Aktualizováno: Přišla mi odpověď od fotobazar.cz – záležitost chápou, uznávají a inzerát bez okolků smazali. Skvělý přístup, děkuji za něj. Paní se mi neozvala. Budu pro příště s takovými počítat a svoje fotky určené jinam, než na vlastní weby, raději opatřovat vodoznakem.

Výkřik do tmy

Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.