Webdesign od koho a za kolik?

Jak se tak občas proklikávám sítí, narazím na nějakou tu „Webdesignérskou“ firmu. Vlastní web hrozný, weby v portfoliu ještě horší, hlavně ale, že jim nechybí ceník.

Když najdu takovou firmu (či jednotlivce), hned na ten ceník klikám abych se mohl zasmát. A že je čemu. Někteří webtvůrci, zdá se mi, ještě nepochopili, od čeho se počítá cena webu. Především od vykonané práce (v hodinách), originality, myšlenky v grafice a technického zpracování. Když někde v ceníku vidím věty jako: „do 6000 Kč – Webdesign, 2 stránky textové, 2 stránky s vizuálními efekty, kontaktní formulář. Statické webové stránky“, bránice už sebou škube. Hlavně si ty stránky představte – písmo bez antialiasingu, vizuální efekty = animované GIFy…

Mám pocit, že webdesigner se pozná podle toho, jaký má na vlastním webu ceník. A opravdu se mi líbí ceník grafického studia Miradix. Žádná konkrétní hodnota, jen vysvětlení a seznam výhod.

(Web)design

Komentáře

Rishak

5. 1. 2005, 17.20

Kde máš ceník filuto?


Káťa

5. 1. 2005, 20.25

Hm, je tohleto zařazeno do kategorie „Sorry, Fári“, doufám…:) Jen, že sem z toho nepochopila ani slovo… skoro


Andrew

5. 1. 2005, 20.39

Pravda, pravda. Ovšem ty ceníky jsou většinou na stránkách dost pochybných tvůrců (co se kvality týče). Řekl bych, že profi studia žádné konkrétní ceníky nemají, pouze něco rámcového.

BTW Smrtící frází je na Centru „levně stránky“. Pouze pro silné povahy nebo na zvýšení sebevědomí.


Andrew

5. 1. 2005, 21.30

[1] Finwë má ceník v hlavě a počítá v násobcích Granátů případně celých kocovin :-)


Rishak

7. 1. 2005, 23.26

:-))))


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.