Nová podoba časopisu ABC

Na Bloku Filipa Rožánka se objevila zpráva o tom, že časopis ABC, někdejší to nedostižný zdroj vědomostí, informací a papírových modelů, po 4 letech opět mění (nejen) logo. Ach jo.

Měl jsem ABC rád a nemálo ročníků mám kompletních stále ještě doma na poličce. Přestal jsem ho kupovat ve chvíli, kdy se obsah začal měnit v encyklopedii Pokémonů a komiks na zadní straně byl nevkusně kolorován počítačem.

Nelitoval jsem, protože cena šla nahoru a kvalita (spolu s množstvím informací) dolů. Nevábné úvodní stránky, méně kvalitní papír (a to i ten „vystřihovánkový“)… A teď se navíc bude v ABC objevovat tahle hrůza… Navíc – k obsahu

…fotografie jsou nově větší, přibývá kreseb, články doplňují tzv. buttony, graficky pojaté stejně jako logo, a piktogramy. V celém časopise se pak používá více velikostí a druhů písem (včetně autorských), díky čemuž je obsah přehlednější. (z tiskové zprávy)

Všimněme si té zmínky o autorských fontech a větších fotografiích. To v překladu znamená, že z ABC se stane bulvárek, něco jako BRAVO nebo COSMOGirl!, na stejně stránkách bude ještě méně textu a tudíž i méně informací. Ale hlavně, že ten text bude vyveden cool autorskými klikyháky v CMYK 100% 0% 0% 0%.

Jo – a ještě to logo:

Lehce upraveno

Výkřik do tmy, (Web)design

Komentáře

BoB

6. 9. 2007, 0.40

O-ouu… K „Ábíčku“ mám pořád tak trochu srdečný vztah, ačkoliv už ho taky pěkných pár let nečtu, takže tohle vnímám jako pěknou podpásovku v souvislosti s mým starším článkem Co mi vadí na současném (web)designu :o( A že se bulvarizuje? Inu, nakladatelství Ringier – uvidíme, co bude s Reflexem.


xom

6. 9. 2007, 13.08

No, není to pěkné – je to hnusné. Asi si zalistuji ve svém archívu, který je díky mému strýci kompletní, tuším že, od roku 1978, a budu vzpomínat na hodiny strávené s upatlanými prsty od lepidla. (Čím jste lepili radši? Strýc kanagonem, já „bílou pastou“.) Kde jsou také časy velkoformátových speciálů?

Tímto jsem chtěl vyjádřit to, že ABC bylo v naší rodině kupováno nepřetržitě dvěmi generacemi, škoda že jej v době nastupujících pikačů zprznili a tím mi dali impuls k odchodu. Navíc vůbec netuším, jaký naučně-zábavný časopis budu kupovat svým dětem..


Finwe

6. 9. 2007, 13.23

Herkules, jedině Herkules :)


Želvák

15. 9. 2007, 19.45

mně přestali Ábíčko naši předplácet ve chvíli, kdy se na obálce nově příchozího čísla producíroval Nick Slaughter na motorce ;) jinak taky Herkules, ale hlavně nanášet na špejli, opatlané prsty značně snižovaly výsledný dojem ;) . co se týče článku mrzí mě že se ABC dává na cestu dále od ideálů „mladých techniků a přírodovědců“, leč co se dá dělat, dnešní mladí mají asi jiné zájmy a časopis se snaží uživit. Chtělo by to začít vydávat „ABC starých techniků, přírodovědců a pamětníků“, speciálně pro ty, kdo vzpomínají na abíčkovské časy minulé :-D


Jitka

11. 11. 2007, 1.40

Disperzní lepidlo do špuntu od piva a tenkým štětcem! A stále umývat prsty a štětec. A na přidržení modelu máminy betky do vlasů.

Mladí nemají jiné zájmy, mladí (moji) jsou otrávení skejťáckým ábíčkem a přestali ho číst.


josef marek

22. 12. 2007, 11.17

abicko si kupuji uz 2 roky ale kvuli tomu ze je uz spiz udelany pocitacem je hnusny a uz ho nebudu brat pisou tam kraviny!


Lukáš

5. 1. 2008, 16.21

Dobrý den. ABC design je supr a moc se mi líbí, ale škoda že už nejsou v ABC komiksi samozrejmě kromě mourissona…Ale jinak je to dobrej časopis… Nejlepší byl ten dárek PC Flatout 2.


Tomáš

12. 1. 2008, 10.41

I já končím přátelé. Předplatil jsem ABC klukům před půl rokem. Nebyl jsem z něj moc nadšený, ale moc si „abíčko“ přáli a tak jsem jim chtěl vyhovět. Dnes však do schránky přišlo něco, co dětem nepatří do ruky. Něco ve stylu „gratulujeme vám, právě jste vyhrál“ a ještě k tomu Války a zbraně, velká válečná encyklopedie. To už se tam musel někdo zbláznit. Jsem zklamán, znechucen. Smutný příběh, velmi smutný příběh.


Mára

24. 1. 2008, 8.50

Přátelé,
nevím jestli si to uvědomujete, ale ABC mladých techniků a přírodovědců už dávno neexistuje. Je mrtvé. Nové ABC má jinou redakci, jiný obsah, jiný název, jiné logo a jinak baví své čtenáře.


Danda

17. 12. 2009, 18.45

Abícko má pěknej design, ale ten komiks Mourison? To už nemá vůbec vtip.. tak před pár lety sem se vždy těšil co bude v dalším díle o Mourisonovi, ale teď…


Roman

7. 10. 2011, 13.31

To už není ABC kde byly atlasy, vystřihovánky, obrazová škola atd. Ale počítače,skejt a filmy a takovích časopisu tu je tucty. Abičko bylo vyjímečné a trvalo dlouho než jsem ho mohl odebírat, byla po něm velká poptávka a jak mělo vyjít tak už před 6:00 stály fronty kluků aby na ně zbylo v trafice . Škoda bral bych to hned také ABC.


Lukáš

1. 3. 2016, 22.24

Taky jsem odebíral ABC v letech 1988 až 2007. Patřím mezi starší generace a tak za ty roky, co jsem ábíčko odebíral, mám možnost srovnání a můžu říct, že rok od roku byl časopis vzhledem i obsahem horší a horší a už jsem se na něj tak netěšil…a s tím kocourem Mourrisonem to totálně zabili


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.