Roadtrip do Zlína – po návratu

Vyrazili jsme včéra s Andrewem do Zlína, a to kvůli dni otevřených dveří na FMK UTB. Cesta (cca 400 km) uběhla celkem rychle, zvládli jsme jak navigaci, tak sníh s deštěm, který nás potkal za Hradcem Králové.

Noc trávíme u mých známých v Přerově. Pokoj s námi sdílí dva spolubydlící – kocour a had – plus počítač s hodně hustými bedýnkami. A co udělají informatici, když jim je k počítači povolen přístup?

Za momentík vyrážíme z Přerova směr Zlín, tam prohlídneme fakultu, otočíme se a pofrčíme zpátky.

Doplnění: Při odjezdu jsme zjistili, že jsme spali v domě s č.p. 1024. Ve Zlíně jsme zaparkovali auto, prohlídli si fakultu, dozvěděl jsem se, co v portfoliu být nemá (Pokémoni a Kačer Donald), naobědvali se v Huse a vyrazili na cestu zpátky.

Zprávy z domova naznačovaly sněhové vánice a náledí – to se nám nezdálo, ve Zlíně totiž jen foukal silný vítr a občas vykouklo i sluníčko, ale u Moravské Třebové jsme uznali, že by to mohla být i pravda. Příjezdem do Hradce Králové však sníh zmizel a udělalo se dokonce jasno.

Objeli jsme si dvakrát okruh kolem hradeb Starého Hradce (neúmyslně – netrefil jsem totiž správnou odbočku), u prarodičů si prohlídli zvířenu (pes, kocour, pět koní a tele) a s úderem půl osmé přijeli do Liberce (sníh začal až v Hodkovicích).

Sobě pro radost

Komentáře

xomax

19. 11. 2004, 11.08

Jé, to máš dobrý známý, když vám jsou schopni nabídnout takovej luxus a ještě s netem… Hmmm… Kamarádíte se víc s haďourem nebo kocourem?? Tak přeju hodně štěstí a veselí…


Wanderer

19. 11. 2004, 16.53

Ty ‚hodně hustý bedýnky‘ se jmenují Genius SW5.1 Home Theater a jsou opravdu ůžasný, nemůžu si je vynachválit :)


mafy

19. 11. 2004, 17.39

No hlavne aby mel covek neco v bedne, pak to je opradovy Genius.


xomax

20. 11. 2004, 2.49

Vítajte zpět!!

Tak co??

Jaký jsou pocity??

Pláchneš nám tam??


Fára

20. 11. 2004, 15.23

Počkej Matýsku, Ty máš řidičák? :))) A jak že je to u Moravský Třebový? Babička tam má zejtra jet, tak Vaše sněhový zpravodajství by mohlo být doplňujícím k tomu na netu…


Gagí

20. 11. 2004, 15.23

Hihi, to sem psala já:) Soráč.


Finwe

20. 11. 2004, 15.39

Hihi, mně to na Fáru nějak nesedělo… A řidičák samozřejmě nemám, řídil Andrew…

A v Moravský Třebový bylo po liberci nejvíc sněhu z celý cesty, asi 10 cm…


Andrew

20. 11. 2004, 16.38

Jojo, celých cca 700 km řídil Andrew. A musím říct, že to bylo tak akorát, víc už by bylo moc. Takhle jsem nás oba bezpečně dovezl tam i zpět a kupodivu jsme ani nebloudili.


Gagí

20. 11. 2004, 18.17

Tak to tam asi babičku nepustíme… A co, jaký zážitky ze Zlína? Mě v Praze pustili akorát k takový tý kukani pro vrátnýho a tam ať si prej vytočím 22, to že je studijní oddělení :( Ale aspoň sem se pěkně proběhla po Praze a zas se tam asi začínám těšit. Jo, bude to pohoda… A do Brna za lidma holt na víkendy…:)


xomax

20. 11. 2004, 18.38

[9] Máš se na co těšit… Lenkvajz říká, že je Brno celkem mrtvý město o víkendech… To Praha žije celej tejden od rána do rána :o) Jo, I like it… :o)


Gagí

20. 11. 2004, 19.31

Mě nejde o město, ale o lidi:))) A v Brně jsou mi blíž, však su moravák, ne? :)))


xomax

20. 11. 2004, 20.04

Nu, bodež! Tady u nás je celkem sranda, jen doufám, že mi pak nezatřísní auto… :o)


Andrew

20. 11. 2004, 23.00

Až tak veselo? :-) To u nás se nekonalo nic, viz 55.


Andrew

20. 11. 2004, 23.39

A aby to tu žilo, přidám jednu historku z cesty (zpět). Bude to trochu delší, tak bacha :-)

Napřed otázka (na čtenáře-řidiče): „Taky Vás tak točí, když jedete potmě a za sebou máte ko*ota jedoucího tak dva metry za Váma?“

To se mi totiž stalo. Jedeme si spokojeně ± podle předpisů (= přibližně 90). Je tma jak v pytli. Za námi se vyloupne debil ve Fabii. Rád by nás předjel, ale nejde to, protože v protisměru to docela žije a, přiznejme si to, Fabie není Ferrari, takže to prostě nedá. Evidentně si myslí, že když se mi nalepí na zadní nárazník, tak přidám. Jenže to se mýlí. Už jenom kvůli tomu větru, který s autem slušně cvičí, rychleji skutečně nepojedu. A už vůbec ne, když někoho (klimbajícího) vezu. Už to nějakou dobu trvá a ten trotl za námi mě štve pořád víc. Přesněji řečeno, může mi být ukradený, ale vadí mi, že mě oslňuje. Vnitřní zrcátko mam sklopené, ale s venkovními nic nenadělám. A jak tak jedeme, vzpomínám si na jeden prima článek (šestý odstavec), který vyšel na webu D-FENSe (btw doporučuji navšívit, ale hledáte-li kvalitu, čtěte články originál od D-FENSe). Přijíždíme k obci a já si říkám, že, aby se se mnou Matěj nebál jezdit, bych měl jezdit podle předpisů. Nuže na začátku obce sešlapuji dost prudce brzdu (a z ± 90 brzdím na ± 50). Chlapec za mnou provádí něco jako „zoufalý úhybný manévr do protisměru“. A od té chvíle si dává pozor a udržuje bezpečný odstup :-)

btw Když o tom tak přemýšlím, byla to ode mě pěkná hovadina… Nic se nestalo, tak se tomu můžu zasmát (v tu chvíli jsem se cítil fakt dobře), ale znova to zkoušet nebudu. Neboj, Matěji (i když Ty o tom možná ani nevíš) :-)


xomax

21. 11. 2004, 2.33

Jo, takové řidiče nemám rád – ne – nemám rád je slabé – já je nenávidím…

Když jedu a za mnou je nalepenej nějakej moula, kterýho evidentně zdržuju. Chvilku co chvilku se objeví v pravém – levém zrcátku, jede dva metry za mnou… Nejradši bych sešláp brzdu, ale mám tu moji Fištu až moc rád… Cos udělal ty v té obci byl téměř kaskadérský čin – ještě, že Matěj klimbal… :o)

To já dneska vykonal jiný čin… Celý večer jsem rozvážel hosty mých rodičů z jejich velkolepé oslavy ([12] se naštěstí nevyplnilo…) Když jsem odvez poslední lidi, tak jsem jel do garáže… V pohodičce za rytmu písniček Christiny Aguilery ometám zachumelené auto… Najednou slyším tiché, ale údolím se dalece rozléhavé, tynkkk… Nějakej Fiat Brava tam nemoh vyjet kopeček, snažil se to secouvat dolů, ale nevšim si značky (tu se vzalo to tynkk – když se klepe tyč, dělá to pěkný zvuky… :o))

Zaparkoval jsem Fištu do garáže, zamknul, ale celou dobu si říkal: „Mám tam jít?“ „Nemám tam jít?“ Když jsem zaslechl ženský pláč, mé srdce polevilo a šel jsem… Nejdřív jsem se tu ženskou snažil uklidnit, pak jsme se za čtvrt hoďky dostali s autem metr od značky, ale Fiat byl furt v pangejtu… :o(

Naštěstí šel okolo nějakej mladej párek a s tím klukem jsme ji dostali na silnici… :o) Podle toho jak odcouvala na hlavní jsme usoudili, že asi nebyla střízlivá…

Mám dilema…

  • 1) Jestli jsem učinil dobrý skutek a pomohl ženě od probrečené noci.
  • 2) Jestli byla opravdu nalitá, jestli se třeba někde nezabila… :o(

Mno, mějte se krásně (bacha venku to dost klouže), dobrou noc / ráno


xomax

21. 11. 2004, 2.56

Pardon, ale ještě něco k řidičům…

Taky nemám rád takový ty človíčky sedící v silnějších autech, který si nedokážou uvědomit, že po silnicích jezděj ještě jiná, slabší, auta…

Tato příhoda se stala tak před půl rokem u výjezdu z Kauflandu… Odbočuju doleva na Pavlovic, od spodu, od mostu z Růžodolu, jezdí jedno auto za druhým… Fišta nemá moc velkou akceleraci, tak si nemohu dovolit riskovat, musím čekat, až tam bude dostatečná mezera… Za mě přifrčí auto, chvilku čeká, pak si zatroubí – v tu chvíli bych ho zabil, páč bych se do tý mezery nevešel ani, kdybych měl o deset válců víc… Nakonec jsem vyjel, on za mnou vyrazil… Řek jsem si, že na tý čtyřicítce pojedu opravdu 40… Samozřejmě mě začal předjíždět a já ho řádně protroubil… (Aspoň trochu jsem se revanžoval… :o))

Dobrou…


Andrew

21. 11. 2004, 12.04

Jo, ta křižovatka u Kauflandu je super, hlavně když odbočuješ doleva. A je jedno jestli od Kauflandu nebo od Matěje. Forman sice taky nejni žádný dělo, ale když je potřeba, tak s sebou umí IMHO celkem slušně hejbnout, takže se tam dycky nějak narvu.

Jo a eště jednu věc nesnášim. Vždycky si před autem, které jede přede mnou, nechávám slušnou mezeru kdyby něco . No a skoro vždycky se za mnou objeví debil, kterej předjíždí systémem „plnej plyn, myšku před auto před sebou, brzdy, aby nenaboořil to další, počkat na skulinu v protisměru a znova“. A vždycky mě strašně mrzí, že ten Forman nemá tak o padesát koní víc, abych mu tu mezeru stihnul zavřít… Zatím se mi to povedlo jenom jednou :-)

Ale aby místní čtenáři nenabyli dojmu, že Andrew je nesnášenlivý řidič-čuně, tak vězte, že jezdím podle předpisů, na přechodech pouštím chodce, pouštím autobusy vyjíždějící ze zastávek, když mě někdo pustí, dvojblikem poděkuju, sám v koloně pouštím… Tohle všechno vám Mates může potvrdit, až na ten autobus jsem všechno nejmíň jednou praktikoval.


xomax

21. 11. 2004, 21.45

Update fotek: Co to na fotce č.9 leze v pravém dolním rohu po zemi?? :o) Že by to bylo to háďe??


Andrew

21. 11. 2004, 22.20

Ne, to je zarážka dveří ve tvaru želvy… Nic se na Matěje nechystá zaútočit :-)


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.