Firefox - moje pracovní prostředí

Uvědomil jsem si dnes, že mám svůj Firefox narvaný pluginy rozšířeními a vyladěný k maximální použitelnosti. Podělím se o to, jak to všechno vlastně vypadá.

Můj Firefox
Klikněte pro zvětšení

Po kliknutí se objeví větší obrázek, kde je vše vidět pěkně pohromadě (jestli se vám obrázek zobrazený javascriptem nevejde na obrazovku, otevřete si jej (ve firefoxu) do nového tabu).

  1. Colorzilla. Příjemné rozšíření, který vám dokáže prozradit kód jakékoliv barvy na webové stránce. Má i barevnou paletu a vybranou barvu umí několika způsoby vložit do schránky.
  2. FoxyTunes (od čísílka až po throbber vlevo). Způsob, jak velmi rychle ovládat hudební přehrávač z prohlížeče (úspora kliků kvůli vyvolání winampu je znát) a navíc zbytečně nezabírá místo (využil jsem volné kolonky vedle menu).
  3. Pokročilé funkce tabů pomocí rozšíření Tab Mix Plus. Označení ještě nenavštívených tabů, zobrazení tabů v několika řadách, nastavení minimální/maximální šířky panelů,
  4. Web developer toolbar – Nepostradatelná pomůcka pro ladění webů. Mám verzi 1.0.2 a bráním se přechodu na vyšší, protože mění chování, na které jsem zvyklý.
  5. Řada rozšíření ve statusbaru:
    • Google Pagerank Status (zobrazuje Pagerank dané stránky)
    • Videodownloader (stahuje video z youtube ap.)
    • Stylish (pomůcka pro správu uživatelských stylů)
    • ScreenGrab (Rychlé a velmi(!) pohodlné snímání webových stránek – pohled, celá stránka, výřez).
    • HTMLValidator – malá ikonka upozorňuje na chyby ve validitě HTML stránky
    • GreaseMonkey – Pomocí JS skriptů manipulujících s DOM umožní po načtení stránky změnit její obsah/vzhled (používám zatím jen skript YouTube Googler)
    • IETab – přepíná zobrazovací jádro prohlížeče mezi Geckem (Firefox) a Tridentem (IE)
    • Firebug – FANTASTICKÉ rozšíření na ladění DOM a Javascriptu.
    • Adblock Plus – Blokování reklamy, zejména AdSense ;)
  6. Košík s recyklačním znakem je další vlastností rozšíření Tab Mix Plus. Tato vlastnost nahradila rozšíření Sessionsaver .2, které jsem používal doposavad. Umí jednak ukládat otevřené taby a při pádu firefoxu je obnovit, ale také umožňuje vskřísit třeba omylem zavřené taby.

Navíc mám mnoho komprimovaných záložek (pouze ikony – pro weby bez faviconu je možné nastavit pomocí rozšíření Favicon Picker).

Dále mám nastavenou celou řadu zkratek pro rychlé vyhledávání (imdb, wikipedie, cambridge dictionary, jyxo, jyxo zboží a podobně).

I přes velké množství rozšíření běhá firefox stabilně a klidně i několik dní bez nutnosti restartu (kvůli velké spotřebě paměti).

P. S.: Kompletní seznam rozšíření

Computer$, (Web)design

Komentáře

xom

22. 6. 2007, 10.58

[rejp] Taky jsi mohl uvést odkazy pro jednotlivá rozšíření na web http://addons&#… [/rejp]


Finwe

22. 6. 2007, 12.42

Možná doplním, ale včera se mi s tím už opravdu nechtělo dělat :)


MiK

25. 6. 2007, 20.56

Musím být věrný své funkci rejpala a opravit Tě v tom, že všechno, co jsi popsal, se správně nazývá rozšíření (extensions), nebo ještě tak doplňky (addons). Pluginy máš možná taky, ty najdeš na about:plugins a přehrávají flash, videa a podobné specialitky. :)

Jinak to změněné chování u WDT mě zajímá, co přesně Ti na tom vadí? Nejsi první, od koho to slyším, avšak mně tam nic zásadního nevadí.

Jen ikonky záložek jsou fajn – jak to děláš? Nějaké rozšíření?


Finwe

25. 6. 2007, 21.17

#3 – MiK Á, přišel mne opravit pán z CZilly :)

Konkrétně mi vadí chování pěkné vlastnosti „Zobrazit informace o prvcích“, u které se do verze 1.0.2 zobrazují informace při onmouseover, zato od až při onmouseclick. Navíc tam přibyde nehezká lišta která ukazuje pozici v DOM, a o tu taky nestojím, na to mám Firebug.

Ad ikony bookmarků – stránky, které mají favicon se tak nastaví automaticky, pro stránky bez lze použít rozšíření Favicon picker (jak je ostatně napsáno už v textu).


Vložit komentář

K tomuto příspěvku není povoleno přidávat komentáře.